Aarhus brochen eksklusivt hos Guldsmed Boye

Aarhus brochen og Aarhus smykkerne er designet af arkitekt MAA Alice Rosborg, og vi hos Guldsmed Boye har eneforhandling på dem.  


Dronningens Aarhus broche

Dronning Margrethe modtog i anledningen af sin 75 års fødselsdag en særudgave af Aarhus brochen fra Aarhus kommune. Det var os, der fik æren af at lave denne helt unikke og eksklusive broche, som Dronningen blev overrakt af borgmester Jacob Bundsgaard, da hun blev fejret på Aarhus rådhus tilbage i 2015. Dronningens Aarhus broche er udført i 18 karat guld, hvor der er isat en stor brillant og på udvalgte steder 8 mindre brillanter. Disse 8 brillanter skal symbolisere Dronningens børnebørn - tre hvide for pigerne og 5 blå for drengene. Det er arkitekt Alice Rosborg, der har bestemt placeringen af brillanterne. Dronningen ses jævnligt bære brochen.  

 

Aarhus smykket som gave til kronprinsparret 

Aarhus brochen findes i dag i flere varianter, men det er den i sølv med mat overflade, der er den mest populære. Udover Aarhus brochen findes der også manchetknapper med det karakteristiske design. Disse er blevet overrakt til Kronprins Frederik, mens Kronprinsesse Mary modtog Aarhus brochen i anledningen af deres forlovelse i 2003. Både brocherne og manchetknapperne kan købes hos os.  


Et unikt Aarhus smykke  

Den oprindelige Aarhus broche i sølv blev første gang fremstillet i 2003 i forbindelse med genåbningen af Strøget i Aarhus. Som en del af renoveringen af Strøget blev der designet nye riste rundt om træerne. Det er Arkitekt MAA Alice Rosborg, der står bag designet af disse riste. Slyngningerne i ristene illustrerer byens organiske rødder, livets træ, åens forløb. Bølgende bevægelser, der mødes og skilles.  
Det var Alice Rosborg, der fik ideen til, at dette design kunne omdannes til et smykke – et Aarhus smykke, som et unikt kendetegn for byen. Hun henvendte sig i vores forretning på Strøget i Aarhus og præsenterede ideen for Erling Boye, som tog godt imod den. Ud fra de originale tegninger skalerede vi risten ned til en størrelse, som kunne bruges til en broche. Efter et par forsøg fandt vi frem til, at brochen skulle skæres ud vha. laser for at opnå det bedste resultat, hvor alle detaljer står helt tydeligt frem. 

Køb Aarhus smykket eksklusivt hos Guldsmed Boye 

Aarhus brochen og manchetknapperne findes i flere varianter i både sølv og guld, med og uden brillant. I begge vores forretninger finder du de forskellige modeller, og her på vores webshop er det muligt at købe den oprindelige Aarhus broche i sølv med en mat overflade.  

Brochen i mat sølv med en brillant (0,02 TW.VVS), som sidder i en 14 karat fatning koster 5.125 kr. 
Brochen i 14 karat guld med en brillant (0,02 TW.VVS) koster 23.250 kr.