Et nyt smykke af dit eget guld i Aarhus & Silkeborg 


Har du et eller flere guldsmykker, som du ikke bruger længere? Vi kan omsmelte smykkerne og skabe et nyt smykke, som passer til dig og din stil. Det er underordnet hvilke smykker du har, om de er gået i stykker, er slidte eller andet. Ligeledes er guldets lødighed også underordnet. Vi kan omsmelte både 8, 14 og 18 karat guld.  Vi kan også smelte smykker med forskellig lødighed sammen til et nyt smykke.  


Et helt særligt smykke med affektionsværdi 

Måske du har arvet dine forældre eller bedsteforældres vielsesringe eller et andet smykke med affektionsværdi for dig. På vores værksted kan guldsmedene forarbejde guldet således, at det kan bruges i et nyt smykke. Processen foregår i dialog mellem dig og guldsmeden, og du får herved et helt specielt smykke, hvor affektionsværdien er bevaret.  
Vi kan også sagtens bruge dele af dit arvesmykke, som f.eks. en sten eller perle, og isætte den et speciallavet smykke eller f.eks. et Boye Design smykke.   

 

Hvad koster det at få lavet et smykke af mit eget guld?

Startprisen for at få omsmeltet dit eget guld til et speciallavet smykke er 2.000 kr. Prisen dækker over det arbejde, der er ved at forarbejde dit eget guld og skabe et nyt til dig. Det er således væsentligt billigere at få skabt et smykke af dit eget guld, end hvis du også skulle betale for guldet. Kom ind i en af vores to forretninger, hvor vi vil regne en helt nøjagtig pris på at skabe drømmesmykket af dit guld.     


Hvordan foregår det, når jeg skal have omsmeltet mit guld til et nyt smykke? 

Sammen med dig gennemgår vi i forretningen de smykker, som du har taget med. Vi kigger efter stempler i smykkerne, så vi kan fastsætte hvilken lødighed dine smykker er. Er der ikke stempler i smykkerne, så tager vi en syretest for at fastsætte lødigheden. Herefter vejer vi smykkerne og noterer både antal gram samt lødighed på en seddel, som du får med dig. Dette er din garanti for, hvad og hvor meget guld du har indleveret til omsmeltning. Herefter kigger vi sammen på, hvilket smykke du godt kunne tænke dig at få lavet af dit guld. Vi har lavet flere forskellige modeller af både vedhæng, ringe og ørestikker, som vi ofte laver af kunders eget guld. Er der ikke en af disse modeller, som falder i din smag, så kan vi naturligvis speciallave et smykke af dit guld. Er der guld tilovers, efter vi har lavet dit smykke, så kan dette modregnes prisen for fremstillingen af smykket.  

Se her, hvordan et af vores masive hjerter i guld bliver lavet på vores eget værksted.


Hvilke smykker kan jeg få lavet af mit eget guld?

Vi har i forretningerne udstillet nogle af de smykker, som vi kan omsmelte dine guldsmykker til. I videoen viser vi nogle af dem frem. Vi kan selvfølgelig også sagtens omsmelte dit guld til andre smykker, hvis du har et særligt ønske.  


Hvor meget koster det at få smeltet mit guld om til en ring? 

Det koster fra 3.500 kr. at få smeltet dit eget guld om til en ring. Vi har flere modeller, som du kan vælge imellem, og i dem alle kan der isættes stene – enten dine egne eller stene du køber her i forretningen. Som minimum skal du have 4 gram guld for at kunne få lavet en ring. Vi kan selvfølgelig også altid specialdesigne en ring til dig, hvor vi genbruger dit eget guld. Har du ikke selv nok guld til at få lavet den ring du ønsker, så kan du tilkøbe guld hos os.    

Hvor lang tid tager det at få omsmeltet mit eget guld til et nyt smykke? 

Som hovedregel skal vi bruge 14 hverdage på at skabe dit drømmesmykke af dit eget guld. Dog kan det tage længere tid i ferieperioder eller perioder med travlhed, som f.eks. jul og i sommerferien. Vi oplyser dig selvfølgelig om, hvor lang tid det kommer til at tage, når du indleverer dit guld.  

Jeg har smykker i både guld, hvidguld og/eller rosaguld

Har du smykker i både guld, hvidguld og/eller rosaguld kan vi sagtens smelte dem sammen, men du skal være opmærksom på, at guldfarven vil være derefter. Hvis du har smykker i flere typer guld, men f.eks. ønsker en ren hvidguldsring, kan vi udskifte guldet til hvidguld. Så får du en ring, som udelukkende er lavet i hvidguld, og dermed har den ønskede hvide farve. 


Omsmeltning af guld i Aarhus & Silkeborg 

I begge vores forretninger i Aarhus og Silkeborg kan vi hjælpe dig med at få omsmeltet dit guld til et nyt og fint smykke. Tag dine smykker med ind i forretningen, hvor vores faguddannede personale står klar til at hjælpe og guide dig, så du kan få lavet dit gamle guld om til nye smykker.