Guide til at finde din ringstørrelse

Det er selvfølgelig vigtigt at din nye ring kommer til at sidde behageligt og pænt på din finger. Den må derfor naturligvis hverken være for stor eller for lille. På verdensplan er der flere måder at angive ringmål på. I Danmark angiver vi typisk ringmål i størrelserne 41-76, hvilket svarer til din fingers omkreds i millimeter. F.eks. hvis din finger måler 54 mm., så skal du bruge ringstørrelse 54.* 

Få målt din ringstørrelse  

Hvilken størrelse ring du skal have afhænger først og fremmest af, hvilken hånd og hvilken finger du gerne vil bruge ringen på. Der er nemlig ofte ét til to numres forskel fra højre til venstre hånd. Det skyldes, at musklerne er mere veludviklet og dermed større i den hånd, som du primært bruger. Det betyder, at din ringfinger oftest er størst på højre hånd, hvis du er højrehåndet. Og omvendt, hvis du er venstrehåndet.

Din ringstørrelse afhænger også af, hvilken type ring du skal have. Skal du have en spinkel ring med en rund ringskinne, skal du sandsynligvis have en mindre ringstørrelse end hvis du skal have en bred ring som er flad indvendigt. Derudover skal du se på, om din kno er større end det stykke af din finger, hvor ringen skal sidde. Det er ofte tilfældet, og derfor skal der også tages højde for, at ringen naturligvis skal kunne komme over din kno, men stadig sidde så godt som muligt på din finger.

Endelig skal du også tage højde for, om dine hænder er varme eller kolde når du måler dem. Fingrene er størst når dine hænder er varme, og mindst når de er kolde. Derfor skal du være bevidst om, hvilken temperatur din fingre har når du måler din ringstørrelse. Derudover kan der være forskel på hvor “hævede” dine fingre er fra morgen til aften. Oftest er hænderne og fingrene størst om aftenen. Så hvis du f.eks. måler din finger om aftenen, hvor du har lidt hævede og varme fingre, efter at have været i gang en hel dag, så skal du tænke, at ringen gerne må sidde lidt stramt således at du ikke taber den når dine fingre bliver kolde.  

Der er altså mange faktorer der spiller ind, når du skal vælge din helt rigtige ringstørrelse. Derfor vil vi også altid anbefale dig, at du får målt din ringstørrelse hos en professionel guldsmed. Du er da også altid velkommen til at komme ind forbi én af vores to forretninger i Aarhus eller Silkeborg og få målt din ringstørrelse helt uforpligtende. Så hjælper vi og guider dig med at finde frem til lige den ringstørrelse, som du synes passer dig bedst.    

Mål din ringstørrelse derhjemme 

Har du ikke mulighed for at komme ind forbi en guldsmedeforretning, så har vi her lavet en guide til, hvordan du derhjemme kan måle din ringstørrelse, og dermed få en idé om, hvilken størrelse du bruger.* 

Har du en ring i forvejen, som passer dig godt og måske endda i ringskinnen minder om den ring du gerne vil have, så anbefaler vi, at du måler den indvendige diameter på den ring. På baggrund af dette mål kan du finde frem til din vejledende ringstørrelse.* Brug en lineal til at måle den indvendige diameter i din ring og find din vejledende ringstørrelse via dette skema.

Ringstørrelse tabel

Ringstørrelse 47  Diameter 14,95 mm. 
Ringstørrelse 48 Diameter 15,27 mm. 
Ringstørrelse 49 Diameter 15,60 mm. 
Ringstørrelse 50 Diameter 15,91 mm. 
Ringstørrelse 51 Diameter 16,22 mm. 
Ringstørrelse 52 Diameter 16,54 mm. 
Ringstørrelse 53 Diameter 16,86 mm. 
Ringstørrelse 54 Diameter 17,18 mm. 
Ringstørrelse 55 Diameter 17,50 mm. 
Ringstørrelse 56 Diameter 17,82 mm. 
Ringstørrelse 57 Diameter 18,13 mm. 
Ringstørrelse 58 Diameter 18,45 mm. 
Ringstørrelse 59 Diameter 18,77 mm. 
Ringstørrelse 60 Diameter 19,10 mm. 
Ringstørrelse 61 Diameter 19,41 mm. 
Ringstørrelse 62 Diameter 19,73 mm. 
Ringstørrelse 63 Diameter 20,04 mm. 
Ringstørrelse 64 Diameter 20,36 mm. 
Ringstørrelse 65 Diameter 20,68 mm. 
Ringstørrelse 66 Diameter 21,00 mm. 
Ringstørrelse 67 Diameter 21,32 mm. 
Ringstørrelse 68 Diameter 21,64 mm. 
Ringstørrelse 69 Diameter 21,95 mm. 
Ringstørrelse 70 Diameter 22,27 mm. 

Mål ringstørrelse med målebånd 

Har du ikke en ring du kan tage udgangspunkt i når du skal finde frem til din ringstørrelse, så kan du bruge et målebånd til at måle omkredsen på din finger. Er omkredsen på din finger 52 mm., så skal du bruge ringstørrelse 52.* 

Ringstørrelsesguide fra Georg Jensen

Har du forelsket dig i en ring fra Georg Jensen, så skal du være opmærksom på, at flere af Georg Jensens ringe har en lidt anderledes form i ringskinnen. Dette skal der tage forbehold for, når du skal finde frem til din ringstørrelse. I begge vores forretninger kan vi naturligvis hjælpe dig med at finde frem til lige den ringstørrelse du skal bruge i en ring fra Georg Jensen. Har du ikke mulighed for at komme forbi, så kan du bruge denne guide fra Georg Jensen som guideline.

Moonlight Grapes ring i 18 karat guld (2000119100)

Georg Jensen - Moonlight Grapes ring i 18 karat guld

Langs toppen af ringen er en smal række af små kugler i forskellige størrelser, udformet med inspiration fra de originiale druemotiver.

Bredde: 7 mm.

Fra 9.975,00 kr.

Silkeborg: Vælg en variant

Aarhus: Vælg en variant

Leveringstid: 2-5 hverdage

SKU
2000119100
Fri fragt til pakkeshop fra 249,-
Gratis retur
30 dages byttefrist
Gratis gaveindpakning
Gratis Click & Collect
Leveres i original smykkeæske
Se vores leverings- og returpolitik
Mere information
Brand Georg Jensen
Smykketype Ringe
Serie Moonlight Grapes
Materiale Guld
Guldets farve & karat 18 karat guld
Mere fra Georg Jensen