Guldsmed Boye

Guldsmed Boye er en familieejet virksomhed, der har eksisteret siden 1946, hvor Viggo Boye åbnede en værkstedsbutik i Viby.
Det var guldsmed og diamantgradér Erling Boye, 2. generation, der i 1968 åbnede forretningen på Søndergade (Strøget) i Aarhus, hvor den ligger i dag og som i foråret 2011 blev totalt renoveret.
I 2004 overtog Lars Boye, 3. generation, sammen med Erling Boye Guldklumpen i Silkeborg, som nu også hedder Guldsmed Boye.
Boye købte i efteråret 2010 Aagaard Ure i Ryesgade, Aarhus - nu Boye Ure-Smykker.
 
Værkstedet
I dag huser forretningen på Strøget i Aarhus 3 guldsmede og 1 fatter, som alle hverdage er behjælpelige med faglig vejledning i forbindelse med specialfremstillinger, forandringer og reparationer af smykker.
Boye Design bliver designet og håndlavet af husets guldsmede, som lader sig inspirere af moden og fagets nyeste teknikker inden for produktudvikling.
Vi udfører unikasmykker, specialopgaver og nærved alle former for reparationer.
Vi køber gammelt guld og sølv til omsmeltning, men kan også omsmelte dine gamle smykker eller gamle arvesmykker.
Processen foregår i dialog mellem dig og guldsmeden og du får herved et helt specielt smykke, hvor affektionsværdien er bevaret.
 
70 års jubilæum 1946 - 2016
I år markerer Guldsmed Lars Boye Thu i Aarhus, Guldsmed Boyes 70års jubilæum. Det var Lars Boyes farfar - guldsmed Viggo Boye Rasmussen (født 1902), der i 1946 overtog en guldsmedforretning i et kælderlokale på Kongevejen i Viby. Allerede fra starten blev Viggo Rasmussen forhandler af Georg Jensen smykker.
I 1948 flyttede forretningen til Frederiks Allé 133, hvor guldsmedværkstedet blev etableret i et lille træhus i gården bag forretningen.
Næste generation Erling Boye (født 1936) gik i 1951 i lære hos guldsmed Jens Rasmussen Jensen I Aarhus. Han overtog forretningen i 1962, og indstiftede Boye Pokalen i samarbejde med Aarhus Stiftstidende. Boye Pokalen var samtidig Erling Boyes svendeprøve. Baggrunden var Erling Boyes egen interesse i og udøvelse af badminton. Boye Pokalen er hvert år uddelt til den bedste sportspræstation i Aarhus. Den første modtager var Poul Locht, og Boye Pokalen uddeles fortsat hvert år.
Guldsmedforretningen flyttede i 1968 til Søndergade i Aarhus. Eling Boye havde allerede dengang klare idéer om, hvordan en moderne guldsmedforretning skulle indrettes - bla. at smykkerne skulle være tilgængelige for kunderne.
 
Boye Design
Op igennem årene designede Erling Boye en række unikke og smukke smykker i guld og sølv. Det blev til Boye Design-smykker. Erling Boye lagde vægt på at alle smykkerne bar et enkelt design, og var stærkt optaget af kvalitet og godt guldsmedhåndværk.
I begyndelsen af 1970'erne blev Erling Boye tillige examineret diamantgraderer, og var medlem af Skandinavisk Diamant Nomenklatur. Lars Boye Thu startede i lære som guldsmed i forretningens eget værksted i 1987 - en 4-årig uddannelse, indtræder i den daglige drift af forretningen og gennemfører sideordnet butikslederuddannelsen på Detailhaldelsakademiet i Skåde.
Lars Boye indtræder i 2003 i bestyrelsen for Danmarks Guldsmedeforening, og sidder fortsat i bestyrelsen. I 2004 blev Aarhus-smykket udgivet i samarbejde med arkitekt MAA Alice Rosborg, der var ansat i Teknisk Forvaltning ved Aarhus Kommune. Arbejdet med at omdanne forgivningen af ristene rundt om træerne på den nye gågadeudformning i Søndergade startede allerede 2 år før. Kronprinsesse Mary fik Aarhus-brochen  overrakt - og Kronprins Frederik fik et par manchetknapper med motivet overrakt ved Kronprinseparrets første besøg i Aarhus efter deres bryllup.
Samme år modtog Erling og Lars Boye Guldklumpen i Silkeborg, der omdøbes til Juveler Guldsmed Boye.
Lars Boye overtager Aagaard Ure i Ryesgade i Aarhus i 2009. Butikken, der siden 1959 har været en markant urforretning i bybilledet, blev omdøbt til Boye Ure & Smykker, og sortimentet blev udvidet med smykker.
Lars Boye overtager i 2001 ledelsen af alle tre forretninger, og Erling Boye stoppede sit aktive virke i Guldsmed Boye - og i guldsmedfaget. I 2014 var Boye-butikkerne med i etableringen af den frivillige kæde: JewelTime sammen med 30 andre smykke- og urforretninger i Danmark. Lars Boye sidder i bestyrelsen for JewelTime.
I 2015 får Dronning Margrethe overrakt Aarhus-smykket udført i 18kt guld med otte smukke brillanter, der symbolisere Dronningens otte børnebørn, samt én stor brillant i midten. Det var Aarhus Kommunes borgmester, der overrakte brochen til Dronningen i forbindelse med 75 års fødselsdagen.  

Vurdring af
smykker
Er du så uheldig at få besøg af ubudne gæster, er det en god idé at få dine smykker vurderet inden. De kan være meget mere værd end du tror.

Når smykkerne er vurderet på forhånd, kan du bedre dokumentere dit erstatningskrav, samtidig kan du tjekke om du er forsikret tilstrækkeligt.
Ofte er det 15% af indboforsikringen som dækker særlige værdier såsom smykker og ure, medmindre du har en særskilt forsikring på dine smykker.
Det koster 800kr i timen at få dine smykker vurderet, men kom og få et uforpligtende tilbud, da prisen/tiden afhænger af hvor mange smykker der skal vurderes, om der er brillanter eller andre ædelstene der skal vurderes.   
 
En aktiv 70 årig
Det har været 70 år med rivende udvikling og fremstilling af mange smykkedesigns. Guldsmedværkstedet beskæftiger nu tre guldsmede, og der udvilkes stadig nye Boye Design-smykker. Værkstedet fremstiller mange individuelle og personlige smykker til kunder både i og uden for regionen.
 
70års jubilæumskatalog
 
Konkurrencebetingelser til Guldsmed Boyes julekalender på Facebook
 
Denne konkurrence udbydes af Guldsmed Boye , er det en god idé at få dine smykker vurderet inden. De kan være meget mere værd end du tror.. Deltager du i konkurrencen, acceptere du samtidig nedenstående vilkår og betingelser.
 
 • Konkurrencedeltagerne vil blive bedt om at udlevere deres mailadresse for at kunne modtage information, hvis de vinder. Ved deltagelse i konkurrencen acceptere du at modtage mails på den opgivne mailadresse vedr. konkurrencen.
 • Du kan selv vælge, om du ænsker at blive tilmeldt vores nyhedsbrev. Ønsker du det, skal du sætte kryds i boksen, hvor man angiver, at man ønsker at blive tilmeldt vores nyhedsbrev.
 • Konkurrencen er ikke købsbetinget.
 • Kun personer der er fyldt 13 år og bosat i Danmark kan deltage.
 • Ved mistanke o snyd forbeholder vi os retten til at udelukke deltagere fra konkurrencen.
Afgørelsen
 • Alle der deltager i konkurrencen får ved korrekt svar automatisk et lod.
 • Vi trækker en tilfældig vinder blandt alle de korrekte besvarelser hver dag fra 1.-23. december 2016. Vinderen den 24. december 2016 trækkes den 2. januar 2017. Præmierne sendes til vinderne en gang pr. uge. Præmien den 24. december 2016 sendes først den 2. januar 2017.
Hvis du vinder
 • Du bliver kun kontaktet af os hvis du vinder. Vinderne af konkurrencerne får direkte besked fra Guldsmed boye via mail. Vinderne skal derefter bekræfte, at de er den korrekte person ved at svare tilbage på denne mail, de modtager fra Guldsmed Boye og sende deres adresse, så vi kansende præmien. Vinderen skal svare tilbage indenfor 24 timer ellers frafalder præmien.
 • Du har også mulighed for at komme ned i butikken og afhente præmien.
 • Vinderens navne offentliggøres på Facebook gennemsnitlig 1 gang om ugen. Ved at deltage i konkurrencen acceptere du samtidig denne offentliggørelse.
 • Præmierne kan ikke ombyttes til kontanter eller andre produkter.
Oplysninger om persondata
 • Deltager du i konkurrencen, er det vigtigt, du giver alle de oplysninger, der bliver bedt om. De er nødvendige for, at vi kan sende dig yderligere information og evt. præmier
 • Alle personlige oplysninger som gives i konkurrencen behandles sikkert og fortroligt. Du kan til enhver tid rette henvendelse til os for at få oplyst hvilke oplysninger, vi har registreret om dig. Hvis vi får besked om unøjagtigheder eller fejl, retter vi disse hurtigst huligt.
 • Guldsmed Boye videregiver ikke oplysninger til tredjepart eller tredjemand. 
Desuden
 • Vi er ikke ansvarlige for eventuelle tryk/stavefejl
 • Ansatte hos os, samt medlemmer af disses husstande må ikke deltage i koinkurrencen. 
 • Guldsmed Boye forebeholder sig retten til at ændre konkurrencebetingelserne uden forudgående varsel eller meddelelse, og til at suspendere, tilbagetrække eller aflyse konkurrencen, hvor der er saglige grunde hertil.
Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte op på 86 13 64 44
 
TAG Heuer Connected
 

Vent venligst ...