Værkstedet

Vi har eget guldsmedeværksted

Hos Guldsmed Boye har vi en lang tradition for guldsmedhåndværket og siden virksomhedens start i 1946, har der altid været værksted i forbindelse med forretningen. Da Guldsmed Boye flyttede til lokalerne på Søndergade 36 (som senere blev til Strøget i Aarhusblev der etableret guldsmedværksted på 1. sal. Det er stadig på 1. sal ovenover forretningen i Aarhus, at guldsmedene sidder og arbejder. I dag beskæftiger Guldsmed Boye flere guldsmede, hvoraf en er specialiseret i at fatte stene. De er alle hverdage behjælpelige med faglig vejledning i forbindelse med reparationer, specialfremstillinger, forandringer af smykker mm.  

Boye Design - unikke smykker designet på eget værksted 

Boye Design er en smuk serie af smykker, der bliver designet og håndlavet af husets egne guldsmede, som lader sig inspirere af moden og fagets nyeste teknikker inden for smykkefremstilling. Det var Erling Boye (2. generation), der etablerede Boye Design i start 80’erne. Erling Boye lagde vægt på, at Boye Design smykkerne havde et enkelt design og var af bedste kvalitet og guldsmedhåndværk. Der er gennem tiden blevet designet mange unikasmykker, men også serier i højeste kvalitet med ædelstene og diamanter til serien. I dag designer guldsmedene på værkstedet stadig Boye Design smykker efter Erling Boyes standarder.  

forretningerne kan du se et stort udvalg af Boye Design i sølv og guld - både med og uden stene. Boye Design smykker laves altid i 925 sterlingsølv og 14 og 18 karat guld. Smykkerne kan både laves i gult guld, hvidguld og rosaguldNår du køber et Boye Design smykke med en diamant, vil det altid være i kvaliteten TW.VVS eller TW.SI og du får selvfølgelig et diamantcertifikat med, som garanti for stenens ægthed og kvalitetHar du dog et ønske om en anden stenkvalitet, farve og/eller diamantstørrelse, som ikke er i vores sortiment, så kan det som udgangspunkt sagtens lade sig gøre.  

I Boye Design smykkerne bruger vi også farvede diamanter og perler. Har du selv en sten eller perle du gerne vil have isat et Boye Design smykke, så kan det sagtens lade sig gøre. Du kan selvfølgelig både få isat en diamant, men vi kan også sagtens isætte alle andre typer stene. På den måde kan du få et meget personligt smykke, som måske har en helt særlig affektionsværdi for dig. Har du en sten, som sidder i eaf dine smykker, som du gerne vil have sat over i et Boye Design smykke, så køber vi gerne guldet eller sølvet fra dit smykke og modregner det prisen på dit Boye Design smykke. Kom gerne ind i en af vores to forretninger og lad os tage en snak om dine ønsker, så finder vi sammen frem til den bedste løsning  

Boye Jewelry – funklende diamantsmykker 

Boye Jewelry er håndplukkede diamantsmykker i den bedste kvalitet. Vi indkøber ofte lækre diamantsmykker i 14 karat og 18 karat guld, som vi samler under vores eget brand Boye JewelrySå i modsætning til Boye Design smykkerne, så er smykker fra Boye Jewelry ikke designet på vores guldsmedeværksted i Aarhus, men særligt udvalgt af os. Her kan du se et lille udvalg Boye Jewelry smykkerne, men i vores to forretninger har vi et meget større udvalg af de funklende diamantsmykker  

Boye Romance - Vielsesringe

Boye Romance er vores egen kollektion af vielsesringe, som kun forhandles hos os. Hele kollektionen er lavet af genbrugsguld. Det vil sige, at det guld, som bruges til ringene ikke er nyudvundet guld fra en guldmine, men er omsmeltet og forarbejdet guld fra eksisterende smykker. 

Boye Romance er et vielsesringkoncept, hvor I selv er med til at designe jeres vielsesringe. Konceptet indeholder flere forskellige profiler (fra de helt runde til de helt kantede) og i mange forskellige bredder. Ringene kan laves i både 14 karat og 18 karat guld og i alle tre guldfarver – gult guld, rosaguld og hvidguld. Ringene kan enten laves i blankpoleret guld eller med en overflade. Der kan også isættes sten i ringene – enten nye du køber hos os eller din egen sten. Der kan også isættes sten i ringene senere hen eller løbende. F.eks. kan der isættes en sten i anledningen af jeres bryllupsdag eller hvis I bliver forældre.  

Næsten alt kan lades sig gøre med Boye Romance og det er næsten kun jeres fantasi, der sætter grænser for, hvordan jeres kærlighedsringe skal se ud.  

 

Speciallavede smykker 

Går du med en drøm om et helt særligt smykke? Vores dygtige guldsmede hjælper dig gerne med at gøre din smykkedrøm til virkelighed. Vi udfører unikasmykker og specialopgaver og processen omkring udvikling af dit helt særlige smykke sker i tæt dialog mellem dig og en af vores guldsmede. Vores guldsmede kan designe smykker helt fra bunden og ud fra din ide laver guldsmeden en skitse, så I sammen kan visualisere smykket og finde frem til dit drømmesmykke.  

Guldsmedene er på værkstedet alle hverdage, hvor de er behjælpelige med faglig vejledning og sparring. Det er dog altid en god ide at booke en tid, så guldsmeden har god tid til at hjælpe dig.     

Et nyt smykke af dit eget guld 

Vi køber gerne dit guld og sølv til omsmeltning, men kan også omsmelte dine eksisterende smykker eller arvesmykker om til dit drømmesmykke.  

Måske du har arvet dine forældres eller bedsteforældres vielsesringe eller et andet smykke med affektionsværdi for dig. På vores værksted kan guldsmedene forarbejde materialet således at det kan bruges i et nyt smykke. Processen foregår i dialog mellem dig og guldsmeden, og du får herved et helt specielt smykke, hvor affektionsværdien er bevaret. 

Vi kan også sagtens bruge dele af dit arvesmykke, som f.eks. en sten eller perle, og isætte den et Boye Design smykke eller speciallave et smykke til dig.  

Som udgangspunkt koster det fra 2.000 kr. at få speciallavet et smykke af dit eget guld. Men kom gerne ind i en af vores to forretninger, så vi kan regne en helt nøjagtig pris til dig.    

Omforandring af dit arvesmykke 

Hos Guldsmed Boye kan du få dine smykker vurderet og samtidig få et forslag til, hvordan de evt. kan moderniseret eller flere af dem, så de igen bliver mere tidssvarende eller bare passer bedre til din personlige stil. Der behøver ikke skulle de store ændringer til – f.eks. kan en ring blive til et fint vedhæng. Vi kan også pudse dit smykke op, lave ny overfalde på det eller foretage andre ændringer, som kan gøre smykket mere tidssvarende. 

 

Reparationer 

Siden 1946 har vi repareret smykker, og har derfor stor erfaring og ekspertise indenfor lige præcis reparation af smykker. Du kan derfor trygt overlade din reparation af dit smykke til os. Vi vil passe godt på dit smykke og på skånsom og smukkeste vis reparere det, så du igen kan bruge det. Vores guldsmede arbejder på vores eget guldsmedeværksted ovenover forretningen i Aarhus. Vores guldsmede foretager nærved alle former for reparationer af smykker. Så hvad enten din ring skal laves om i størrelsen, kæden er knækket, armbåndet skal have en ny lås eller andet, så vil vi gøre alt for at hjælpe dig, så du igen kan bruge dit smykke.  

Reparation af smykker Aarhus 

Bor du i Aarhus eller omegn, så kan du indlevere dit smykke til reparation i vores forretning i Aarhus. Forretningen ligger på Strøget i Aarhus (Søndergade 36A) lige overfor Salling. Vores kompetente personale står klar til at hjælpe dig, og give dig et uforpligtende tilbud på at få repareret dit smykke. Du kan se vores åbningstider her, så du ikke risikere at gå forgæves.  

Reparation af smykker Silkeborg 

Bor du i eller omkring Silkeborg kan du indlevere dit smykke til reparation i vores forretning i Silkeborg (Vestergade 6). Vores dygtige personale i forretningen står klar til at hjælpe dig, og give dig et uforpligtende tilbud på at reparere dit smykke, så du igen kan få glæde af det. Du finder vores åbningstider her.  

Hvad sker der, når jeg skal have repareret mit smykke? 

Når du indleverer dit smykke til reparation hos os, får du en seddel med dig, som kvittering på, at vi har dit smykke inde til reparation. Vi skal som hovedregel bruge 14 hverdage på at reparere dit smykke, men i perioder med travlhed eller ferie, f.eks. omkring jul og i sommerferien, kan der forekomme længere reparationstider.  

Hvad koster det at få repareret mit smykke? 

Vi foretager rigtig mange reparationer, og vi regner selvfølgelig en helt nøjagtig pris til dig på lige præcis den smykkereparation, du skal have lavet. Nedenfor har vi samlet en lille prisguide på nogle af vores mest populære reparationer. 

  • Lodning af kæde fra 200 kr. 
  • Polering af et smykke fra 250 kr.  
  • Ring ændret på størrelse fra 500 kr. 
  • Limning 150 kr.  

Kan man lave en knækket halskæde? 

Måske du har været så uheldig, at din kæde har hængt i et sted eller fået et ryk, og derfor nu er knækket i to dele. Som oftest kan vores guldsmede sagtens reparere din kæde ved at loddede den sammen. Kom ind i forretningen med din kæde, så giver vi dig et uforpligtende tilbud på at få repareret den knækkede halskæde.   

Polering af din ring eller et andet smykke 

Når du køber et smykke, vil det enten være fint blankpoleret eller have en overfalde. Når du bruger smykket, kan det ikke undgås, at det vil få ridser og brugsspor. Hvis du gerne vil have, at dit smykke igen skal se ud som nyt, så kan vi polere sit smykke, så det igen fremstår blankt og skinnende eller lave overfalde på smykket. Kom ind i forretningen og få et tilbud på at få poleret din ring eller et andet smykke, så det igen ser ud næsten som nyt.  

Rhodinering af hvidguldssmykke 

Hvidguldssmykker er ofte rhodinerede. En rhodinering er en overfladebehandling, som med tiden vil blive slidt af. Skal du have poleret din hvidguldsring anbefaler vi, at du også får den rhodineret for at opnå det flotteste resultat. Kom ind i forretningen og få et tilbud på at få rhodineret din ring eller et andet hvidguldssmykke.  

Skal din ring laves mindre eller større? 

Dine fingre kan ændre sig hele livet, og derfor kan du godt få brug for at få lavet din ring om i størrelse. Måske din fingre er blevet mindre og du derfor har brug for at få lavet din ring mindre. Din fingre kan også være blevet større og din ring skal derfor tilsvarende laves større. Du kan også have arvet en ring og den skal derfor nu tilpasses i størrelsen, så du kan passe den. De fleste ringe kan ændres i størrelse og vi giver dig gerne et tilbud på at lave din ring enten større eller mindre.  

Eftersyn af ringe med diamanter og ædelstene 

Har du en ring, hvor i, der er fattet en diamant eller en ædelsten, så anbefaler vi, at du en gang om året får tjekket fatningerne, så du ikke pludselig står i den uheldige og ærgerlige situation at have mistet en eller flere stene. Ringe er udsat for dagligt slid, og de små fatninger, som fastholder stenen, bliver løbende slidt, og vil med tiden skulle forstærkes. Kom ind i forretningen og få et tilbud på at få efterset dine ringe. Vurderer guldsmeden, at der er fatninger, som skal udskiftes eller forstærkes, så vender vi tilbage med et tilbud på denne reparation. Har du andre smykker med diamanter og/eller ædelstene, kan det også være en god ide at få efterset disse, men det er især vigtigt med dine ringe, da disse ofte er udsat for et større slid end dine andre smykker.     

Omtrækning af perlekæde  

Er din perlekæde knækket eller er snoren mørnet, så kan vi sagtens trække den om. Over tid vil silkesnoren, som din perlekæde er trukket på, blive lidt løs og mør. En omtrækning kan derfor give din perlekæde nyt liv, og den kan komme til at se ud næsten som ny. Vi kan trække din perlekæde om både med og uden knuder. Vælger du at få lavet en lille knude mellem hver perle, vil det også modvirke, at alle perlerne falder af, hvis perlekæden knækker. I forbindelse med en omtrækning anbefaler vi, at du får renset din perlekæde, så perlerne er rene og fine når de trækkes på den ny silkesnor. At få rengjort perlerne i forbindelse med omtrækning vil give dig det bedste slutresultat. Vi trækker ikke kun perlekæder på ny snor, vi kan også sagtens trække din stenkæde om. Kom ind i forretningen og få et uforpligtende tilbud på at få trukket din perle- eller stenkæde om.  

Nye perler til dine smykker 

Har du et par perleørestikker, en perlering eller et perlevedhæng, hvor perlen er blevet mat og kedelig? Perler er et naturligt og organisk materiale og tåler derfor ikke kemikalier eller syre fra kroppen. Men har dine perler været i kontakt med f.eks. creme, parfume, hårlak eller lignende, så kan dine perler miste den smukke perlemorsglans. Man kan forsøge at rense perlerne, men hjælper dette ikke, kan perlen i dit smykke udskiftes. Vi har løse perler i forretningen i flere kvaliteter, former og farver, som kan isættes dit smykke. Tag dit smykke med ind i forretningen, og lad os sammen finde en perle, som kan sættes i dit smykke. 

 

Batteriskifte i dit ur 

Er dit ur gået i stå og mangler et nyt batteri? Vi skifter gerne dit batteri i uret. Aflever dit ur mandag, onsdag eller fredag inden kl. 12 og hente det igen senere samme dag. Det koster 95 kr. at få et nyt batteri i dit ur. Du skal dog være opmærksom på, at vi ikke har mulighed for at trykteste dit ur.