Dagmarkors

Dagmarkorset har fået sit navn fra Dronning Dagmar, og er et klassisk smykke, som især er populært at give i dåbsgave og konfirmationsgave. Dagmarkorset findes i både sølv og guld og i flere størrelser. Det mest klassiske Dagmarkors smykke er vedhænget, som kan sættes i en kæde, men vi har også dagmarkors armbånd.

Forær et Dagmarkors i dåbsgave

Skal du til barnedåb og vil gerne give dåbsbarnet en betydningsfuld gave, som barnet kan gemme og bruge hele livet, så er et dagmarkors en oplagt gaveide. Samtidig er korset et kristent symbol, og derfor et fint symbol på, at barnet er blevet døbt i den kristne tro. Ved dåben er det barnets gudmor eller gudfar, der siger ja til, at barnet skal opdrages i den kristne tro. Netop derfor, vil det også være en fin gave fra enten gudmor eller gudfar med et dagmarkors i enten sølv eller guld.

Forær et Dagmarkors i konfirmationsgave

Når man bliver konfirmeret, bekræfter man sin dåb og siger ja til at ville leve i den kristne tro. Så hvor det var gudmor eller gudfar, som bekræftede dette for dåbsbarnet ved dåben, så er det nu konfirmanden selv, der bekræfter dette ved konfirmationen. Ved denne overgang vil det være oplagt at forære konfirmanden et dagmarkors, som et symbol på sin bekræftelse af sit ja til den kristne tro. Hvorfor hedder det et Dagmarkors Man formoder, at Dagmarkorset blev fundet i slutningen af 1600-tallet ved Dronning Dagmars grav i Sankt Bendts kirke ved Ringsted. Korset blev først i 1695 indleveret til Det Kongelige Kunstkammer og siden har det været kendt som Dagmarkorset. Guldkorset er et helt enestående fund fra den danske middelalder og et af Danmarks mest betydningsfulde nationalsymboler.

Stort udvalg af Dagmarkors

Det originale Dagmarkors var i guld og på den ene side af korset ses Kristus på korset, mens der på den anden side er fem motiver. I midten Kristus, som på sin højre side har Maria og på sin venstre side Johannes. Over og under Kristus er to byzantinske helgener. I dag laves Dagmarkorset både i guld, sølv og forgyldt sølv. Fælles for dem alle er, at de har Kristus på forsiden, mens bagsiden kan variere. Der er både den klassiske bagside, med de fem helgener, men Dagmarkorset findes i dag også, hvor fadervor er graveret på bagsiden. Endelig kan du også få et Dagmarkors, hvor bagsiden er blank, hvilket giver dig mulighed for at få lavet en personlig gravering.

Vis mere Vis mindre

16 varer

Faldende
pr side