Georg Jensen - Daisy margueritsmykker

Den populære Daisy smykkeserie fra Georg Jensen, med de ikoniske margueritblomster, er en af de mest populære smykkeserier fra det danske smykkebrand. Serien er letgenkendelig med sine hvide emaljemargueritter omkranset af enten rhodineret sterlingsølv eller forgyldt sterlingsølv. Serien hedder Daisy, men bliver ofte blot omtalt som margueritsmykker. Daisy margueritsmykkerne er både feminine og enkle på samme tid. De fine margueritter emmer af sommer og sol og Daisy smykkerne passer perfekt til f.eks. en lys sommerkjole. Gå på opdagelse i vores store udvalg af Georg Jensen margueritsmykker og find dit Daisy armbånd, Daisy ørestikker, Daisy øreringe, Daisy halskæde eller Daisy armbånd.

Georg Jensen marguerit historie

Det første margueritsmykke blev fremstillet tilbage i 1935 af den svenske juveler Carlman i Stockholm. Han lavede en margueritbroche udformet som et marguerithoved med 238 brillanter og 444 rosenstene fattet i platin. Margueritbrochen var en gave til kronprinsesse Ingrid, som hendes far forærede hende i bryllupsgave den 24. Maj 1935, hvor hun blev gift med kronprins Frederik. Brochen skulle være et minde om kronprinsesse Ingrids mor, kronprinsesse Margaretha af Sverige, som døde i 1920, kun 38 år gammel. Kronprinsesse Margaretha havde kælenavnet Daisy, som på engelsk betyder marguerit. Margueritbrochen var et minde om kronprinsesse Ingrids afdøde mor og brochen var uden tvivl et af hendes kæreste smykker, som hun ofte bar. Da Dronning Margrethe blev gift, bar hun brochen som “noget lånt” sammen med hendes mormors kniplinger og slør, som Dronning Ingrid havde arvet fra sin mor. Kronprinsesse Mary bar selvsamme slør og kniplinger til hende og kronprins Frederiks bryllup. Dronning Margrethe har arvet den dyrebare margueritbroche fra sin afdøde mor Dronning Ingrid, som er et symbol på hendes mormor. Men Dronning Margrethe har også arvet mormorens navn samt hendes kælenavn Daisy. Ligesom sin mor Dronning Ingrid, ser man også ofte Dronning Margrethe bære margueritbrochen. Dronning Margrethe ses også ofte bære andre margueritsmykker som halskæde og øreringe.

Margueritsmykker fra Georg Jensen

Du kender sikkert margueritblomsten, som i sommerhalvåret blomstrer så smukt rundt om i Danmark. Margueritten er Danmarks nationalblomst og med sit enkle og sommerlige udtryk, med de hvide blade og gule knop, er den blevet et symbol for det feminine, klassiske og yndige. Georg Jensen har skabt en kollektion af smukke margueritsmykker under kollektionsnavnet Daisy. Daisy smykkekollektionen indeholder både margueritøreringe, margueritørestikker, margueritarmbånd, margueritring og marguerithalskæde. Alle Daisy margueritsmykkerne laves i sterlingsølv, som enten er forgyldt eller rhodineret. Georg Jensen har også lanceret enkelte af margueritsmykkerne med en paveret midte af funklende diamanter. De ikoniske og klassiske Daisy margueritsmykker er en populær gaveide til både konfirmanden, studenten og dåbsbarnet. Smykkerne er tidløse og klassiske og går aldrig af mode. Tag et kig her på siden og find dit nye margueritsmykke fra Georg Jensen eller besøg os i forretningen i Silkeborg, hvor du også kan prøve smykkerne på. Vælger du at købe et margueritsmykke hos os modtager du det selvfølgelig i en original Georg Jensen æske med byttemærke på. Og er det til en gave, så pakker vi den naturligvis pænt ind, så den er lige klar til at blive givet væk.

Vis mere Vis mindre
Filtrering

Varer 1-20 af 49

Faldende
Side
pr side