Vurdering af smykker i Aarhus & Silkeborg


Har du smykker, som du gerne vil have vurderet? Som autoriseret guldsmed kan vi lave en certificeret vurdering af dine smykker. Vi har arbejdet med vurderinger i rigtig mange år, og har været indenfor guldsmedebranchen siden 1946. Vi har derfor en stor faglig ekspertise når det gælder smykker og vurdering af smykkers værdi.  


I begge vores forretninger tilbyder vi smykkevurdering, så du kan få gyldig dokumentation på dine smykkers værdi. Det er altid en god ide at få vurderet sine smykker, så du har dokumentationen i orden, hvis du skulle være så uheldig at få stjålet dem eller på anden vis miste dem. Mange får ofte først lavet en smykkevurdering, når smykkerne er blevet stjålet. En vurdering lavet udelukkende på baggrund af billeder og beskrivelser vil altid være behæftet med en større usikkerhed end hvis vurderingen er lavet, hvor vi har smykkerne fysisk. Vi opfordrer derfor altid til, at du får vurderet de smykker, som du ikke har kvitteringer eller bevis på, inden uheldet er ude. At få lavet en smykkevurdering inden et eventuelt indbrud, vil også kunne hjælpe dig til at sikre, at du ikke er underforsikret hos dit forsikringsselskab. Vi oplever desværre relativt ofte, at kunder ikke er bevidste om, hvor høj en værdi deres smykker repræsenterer, og derfor er underforsikrede. Det betyder, at hvis smykkerne bliver stjålet, så bliver det fulde beløb ikke dækket af forsikringen.  

Hvor meget er dine smykker værd? 

Hvis du har smykker, som stadig forhandles, er det relativt nemt at fastsætte smykkets værdi, men måske du har arvet nogle smykker, købt nogle i udlandet eller fået nogle i gave, som du ikke kender værdien på. Vi kan hjælpe dig med at fastsætte smykkernes værdi, så du får et gyldigt dokument, der fastsætter værdien af dine smykker.    

Hvad koster det at få lavet en smykkevurdering? 

Det koster 800 kr. i timen at få lavet en smykkevurdering. Vi kan naturligvis lave et overslag på, hvor mange timer vi forventer det vil tage at lave din smykkevurdering. Når vi har lavet din vurdering får du et gyldigt dokument med dig hjem. Her fremgår alle nødvendige oplysninger på dine smykker samt deres anslåede værdi. Vi opfordrer dig naturligvis til at gemme dette dokument, så du har det i tilfælde af f.eks. indbrud. Får du lavet en smykkevurdering hos os, gemmer vi naturligvis også dette dokument, så vi kan finde det frem til dig, hvis du får brug for det.  


Har du mistet dine smykker ved indbrud? 

Har du været så uheldig at få stjålet dine smykker kan vi hjælpe med at vurdere dem, så du kan få opgjort deres værdi til dit forsikringsselskab. Inden vi kan lave en vurdering skal dit forsikringsselskab have sendt os en henvisning. Det skal sendes til enten aarhus@guldsmedboye.dk eller silkeborg@guldsmedboye.dk alt efter i hvilken forretning du ønsker vi skal lave vurderingen. For at kunne afsætte den nødvendige tid til at lave vurderingen, vil vi bede dig kontakte os pr. mail eller telefon, for at aftale et tidspunkt, hvor det både passer dig og os at lave vurderingen.  

Vurdering af stjålne smykker 

Sammen med dig laver vi en grundig gennemgang af de smykker du har mistet, men for at kunne gøre dette vil vi bede dig om: 

  • Dan dig et overblik over, hvilke smykker du har mistet
  • Har du kvitteringer, certifikater, beviser og/eller æsker fra smykkerne, så medbring gerne disse
  • Har du billeder af smykkerne, hvor du f.eks. har dem på, så må du meget gerne medbringe disse 

Hvad koster det at få vurderet sine smykke i forbindelse med et indbrud? 

Det koster 800 kr. i timen at få lavet en smykkevurdering hos os, hvis du har fået stjålet dine smykker. Hvis du ønsker det, kan vi sagtens give dig et overslag på, hvor mange timer vi forventer det vil tage at vurdere dine smykker.  

Genanskaf dine stjålne smykker 

Hvis du ønsker at genanskaffe dine stjålne smykker, i de tilfælde, hvor det er muligt, så står vi naturligvis klar til at hjælpe dig. Det gælder selvfølgelig også, hvis du ønsker nogle helt andre smykker eller der skal speciallaves smykker til dig på vores værksted. Du kan læse mere om processen omkring at få speciallevet et smykke på vores værksted HER. Udbetaler dit forsikringsselskab din erstatning via Scalepoints eGavekortsløsning, så kan det naturligvis også anvendes hos os. Du kan læse mere om betaling med Scalepoint HER.